Monday, June 15, 2009

Gunung ledang..balik kg daaa...


Cuti sekolah balik Muar..saja bawa anak2x gi mandi-manda kat Gunung Ledang,bawa juga adik beradik ke sana mak & abah ada kerja kahwin so turn aku pulak dia org jln2x ..peh lama sungguh tak ke sana kali terakhir..kalau tak silap tahun 1995 akak ke sana..tahun keramat coz aku sesat satu team Pusat Latihan Pt.Bunga..Kita org sesat konon nak sambut tahun baru..tapi trajedi ngeri pulak yg jadi..sampai pihak bomba yg dtg selamat kat kita org...
Sekarang suasana kat sana dah lain ..semuanya dikenakan bayaran..dulu masuk percuma..tak de kena bayaran..la ni parking kena bayar.nak masuk situ pun byr juga kira ikut kepala, budak 0.50.org dewasa rm 1.parking rm 2.boleh cam gitu..pastu toilet rm.0.50..tapi biasa le nama pun toilet bau yaaa.. amat kalau bersih tak pe juga..haram.. kelaut..
Lepas balik dari situ..terasa pulak tekak nie nak makan durian..peh...Gua memang garget lihat durian doongg..memang berantu makan durian..Peh..mula2x berhenti kat shell Sagil nampak nyonya tengah susun durian..apa lagi terus makan kat situ juga..memandangkan mahal setakat basahkan tekak je le..lepas tu member kata kat Bkt Pasir tengah musim durian murah..apa lagi harus ke sana..memborong le durian kat Bkt.Pasir..best siut..akak beli yg rm2,rm4 &rm6 sekilo semua jenis durian le nak dirasakan..puas..

3 comments:

*ayu* said...

sedapnya duyan!!!!

zai said...

memang sedap...peh..nak tunggu dept buat makan durian ,entah bila kan..wah3x

Emi Ezmirul said...

g sagil x ajak pun..mkn dian yg napi bg xckup so ko g r bli sndr mkn puas2 ea...heheheheh