Tuesday, October 28, 2008

Bamboo house from Indonesia

3 minggu lepas akak mengikut husband gi tengok rumah buluh dekat Hulu Langat..cantik siot buluh nie origional dari Indonesia memang diterbangkan khas dari sana..buluhnya besar gilez..pekerjanya dari Indonesia.Kawan husband akak yg punya projek nie..Rumah nie frist time yg ada kat Malaysia nie..kawan husband akak nie buat rumah nie sebagai rumah persinggahan ..so kalau saudara-maranya dtg blh le lepak kat sini.Pekerjanya 5 org je tapi terro boleh bina 1 rumah dan 3 gazebo dlm masa 2 bulan..Husband akak minat sangat dgn rekaan bentuknya..dlm perancangan husband akak nak wat renovation guna buluh, dari segi harga jauh lebih murah dari rumah yg di perbuat dari kayu ketahanan pun sama....pastu nak wat gazebo kat depan rumah akak..tunggu..heee2x
Ini view dari dalam rumah..tapi kesemuanya nie belum siap sepenuhnya..dalam proses pembinaan..
Gazebo depan rumah..pekerjanya nie buat dgn teliti dan kemas..

Gazebo sebelah rumah..dan lagi satu belakang rumah atas bukit..kesemua kawasan ini akan dibuat landskap dan arkitek pun dari Indonesia


Bahan2x buluh dari sana..besar2x..memang tak pernah jumpa..

4 comments:

* ayu * said...

classic!

akak x nak wat sebijik ker? leh ayu dtg singgah..
uhuks!

zai said...

tak de le buat sebiji rumah...tengok lah cam ne projek tahun depan..haa2x wah gitu

buYut Gurl said...

cantik gle!!!
xpenah tgk pun sblum ni..
mmg lawa!!!

zai said...

cantik memang le..yg rmnya