Monday, November 10, 2008

Sepetang beriadah

Hari Sabtu ptg saja2x bawa anak gi jogging dah lama nak gi..tapi asal ptg je asyik hujan..mula2x nak gi pagi..aku aje yg banggun pagi..anak2x hanyut bangun lambat,apa taknya mlm tadi tidur lambat..so tukar plan ptg je le pergi..kebetulan hari sabtu hubby kena kerja..so mak nyo le melayan anak keluar..kang kalau gi shopping centre kena pow..so bawa gi Taman rekreasi Alam Damai layan je dia org nie..kat situ ada kwsn utk berjogging, main basikal,dan permainan knk2x, dia org bersemangat sungguh..Tapi malangnya.. masa dlm perjalanan siap sesat siot..


zahirul(anak no2.) - "ibu kita dah sesat nie"..

ibu- "tak de le..jgn le ckp cam gitu"(dlm hati alah mak kena sound pulaks)


zahirul(anak no.2) - "Ha kan betul dah sesat..tulah ibu tak baca bissmilah..cuba baca doa minta tuhan tunjukkan..mesti tak sesat..tak pun ibu tel le ayah"(dia nie cpt panik)

ibu - "sabar le nanti kita cuba cari jln kat mana tmn nie,tak yah le tel ayah"(tunjuk terro le aku nie)

k.long - "cuba ibu tanya kwn ibu ke.."

ibu - "betul gak"..(aku pun tel le kwn yg tinggal kat kwsan situ..akhirnya jumpa juga..

K.long & zahirul - "allhamdulilah..sampai dah..pandai ibu.."

ibu - "ya lah tu"(dlm hati ko tak tau aku dah nervous nie)




Best le kat tmpt nie redup je banyak pokok2x..akak layan lari 2 pusinggan dah tu dia org tak kasi jogging lama2x,dia org sibuk nak gi tmn permainan pulaks.Risau pulak kalau biarkan bdk2x ni coz org ramai..takut nanti bergaduh.K.long nak main buaian je..tak pe janji le nampak dari jauh.nak menjaga 2 org nie payah sikit coz,si adik takut org ramai2x..


Penat bermain ..layan makan ice-cream..hooo..rey..wah..ko rang suka ya ..tapi yg kecil ni..tak habis2x nanya ..Zahirul siap pesan "ibu ambil gambar tmn nie tau ..lain kali kalau nak dtg tak sesat lagi.." pesanan dari penaja lah pulak..haa3x kena sebijik mak nyo

kiki-"ibu ayah tak dtg ke?"

ibu- "tak..ayah kerja"

kiki-"alah kerja..kerja..kerja..kat sini best kan bu..terima kasih ibu."

ibu-"tak peleh..sama2x"(dia nie susah hati kalau ayahnya tak de.wah siap cakap terima kasih yg aku tak tahan)

4 comments:

buYut Gurl said...

bagus budak2 ni..siap suh doa mtk petunjik...
ko ngelat ye kak xnk berdoa!!
hahahaha

zai said...

lupa da...

* ayu * said...

comey lah!
kak zai x yah jog pun dh berpeluh neves sesat! hhahhahaa

zai said...

ko tak baik cam yu..malu akak ha3x